My blue-eyed boy part II

Vanmiddag maakten we verschillende foto’s voor de leesbingo-opdracht die Silvijn deze vakantie meekreeg van zijn juf van groep 3/4. We schoten plaatjes in de categorie ‘Ik lees onder de tafel’, ‘ik lees op een tafel’, ‘ik lees in een stapel kussens’, ‘Ik lees op mijn favoriete plek’, ‘ik lees in de auto’ en ‘ik lees voor aan mijn knuffel’. Wat een pret! Silvijn las ondertussen zijn boek standvastig uit. Niet te geloven dat ik (al) een kind heb dat (al) leest. Hoe leuk!

Deze close-up, met flinke snotneus, was een lucky shot van Silvijn die trots opkijkt uit zijn boek na het lezen van die “heel moeilijke zin” (zie de foto hieronder) en deed me denken aan deze foto die ik een jaar geleden rond dezelfde tijd van hem maakte met nagenoeg dezelfde achtergrond. Het zou zomaar een traditie kunnen worden.


Van speelkamer naar werkkamer

Tijdens de kerstvakantie gingen we flink aan de slag in huis. Één van de – vele – projecten was het transformeren van de serre van speelkamer (zie foto’s hieronder) naar werkkamer.

We verkochten het bureautje en de stoeltjes, waar Silvijn te groot voor geworden is, en flink wat andere uitgegroeide speelgoedspullen op Markplaats, sleepten alle Lego en aanverwante artikelen naar de slaapkamer van Silvijn, lieten door de plaatselijke meubelmaker een tafelblad maken, kochten een kastje en tafelpoten bij Ikea, fabriceerden daar een tafel annex bureau van en plaatsten een extra verdieping – inclusief kastje – op de Stringkast.

Uten Silo aan de muur, wat modieuze kratjes en de nog altijd favoriete Wesco broodtrommels in de rekken, oranje Panton stoel naar beneden, wat vrolijke lentebloeiers in de witte potten en klaar!

Nog anderhalve dag, dan mag ik weer aan het werk! 😉