Urban Jungle Bloggers

Urban Jungle Bloggers – 1 plant, 3 stylings

Urban Jungle8

Ik zag ze afgelopen week meerdere malen op Instagram voorbijkomen, drie verschillende mooie plaatjes van √©√©n dezelfde plant: 3 plants, 1 styling. Hoe leuk! Ik ging op onderzoek uit en kwam al snel terecht op de site van Urban Jungle Bloggers. Overenthousiast schreef ik me afgelopen dinsdag in als Urban Jungle Blogger en plakte het logo van Urban Jungle Bloggers in de widgetarea. Z√≥, dat was nog eens een vliegende start en het stond ook nog eens reuze kek zo op mijn nieuwe blog. Het kon geen toeval zijn dat juist n√ļ uit mijn lievelingsplant, de Medinilla, vier grote roze bloemenkelken tevoorschijn kwamen. Ik zag ruimschoots mogelijkheden voor dit topic. In mijn hoofd stylde ik mijn Medinilla op minstens een tiental verschillende manieren, de ene keer nog fraaier, grootser en meeslepender dan de andere.

Urban Jungle22

Al snel verpletterde de werkelijkheid mijn verbeeldingskracht. 1 Medinilla, 3 stylings¬† june 2016 bleek een utopie met de factor tijd als voornaamste rivaal. 4 werkdagen (en avonden – gekkenhuis aan het einde van het schooljaar), 1 dag samen met een peuter van 3, mijn gezin, een huishouden, een bruiloft van een collega, familiebezoek en de zorg voor mijn lieve moeder lieten mijn Medinilla ongeschonden. Totdat Silvijn¬†zaterdagmiddag zei: “ik ben best een beetje moe, ik denk dat ik maar lekker even ga slapen!”

Urban Jungle20

De Medinilla! Ik sjouwde jassen, tassen, sjaals, schoenen, laarzen, matten, vesten, plastic zakken, paraplu’s, sokken en een verdwaalde emmer uit de hal en vestibule (hup, alles op een bultje op de trap en in de kelder) en sleepte er planten, nog meer planten en de Medinilla (inmiddels met een in het heetst van de strijd gesneuvelde kelk minder) in. Ruim een uur en minstens vijftig foto’s verder, zie hier het resultaat: 1 plant, styling number 1.

Urban Jungle

1 down, 2 to go. De Medinilla belandde op de plank boven de bank. Plantje erbij, kaarsje erbij, schaaltje eraf, potjes eraf, de boel van een afstandje kritisch bekijken,¬†tikkeltje schuiven, afgeknapte kelk in een vaasje erbij, gele Chrysanten erbij,¬† toch de vaas eraf (…).¬† en halsbrekende toeren op een wiebelige stoel met een camera. Ruim een uur en minstens vijftig foto’s verder, zie hier het resultaat: 1 plant, styling number 2.

Urban Jungle4Urban Jungle3

Mijn Medinilla gaat styling nummer 3 waarschijnlijk niet halen, zeker niet in juni. Nog twee weken, dan is het zomervakantie. Een nieuw Urban Jungle Bloggers topic valt tegen die tijd in mijn digitale brievenbus. Ik kijk er stiekem naar uit.

I signed up for the Urban Jungle Bloggers and tried to join the topic of juni – 1 plant, 3 stylings.