Spring fever

De weken na de voor mij zo lege en lusteloze kerstvakantie razen hier goed gevuld en energiek voorbij. Wat vind ik het fijn om weer aan het werk te zijn. Mijn agenda is in deze tijd allereerst rijkelijk gevuld met werkgerelateerde zaken. Ik werkte de afgelopen weken lange dagen en evenzoveel dikke avonden. Vooral de  voorlichtingscampagne houdt mij in januari stevig in de greep. Zó enorm leuk. Wel flink intensief. Misschien precies wat ik nu even nodig heb.

Afgelopen woensdagmiddag kregen we bezoek van een journaliste en fotografe van de NDC mediagroep. Zij maakten een reportage over ons huis en interieur voor het magazine ‘WONEN & CO’. Binnenkort verschijnt deze in de zaterdagbijlage van de Leeuwarder Courant en het Nieuwsblad van het Noorden. Ik heb wel vijf keer op het punt gestaan af te bellen: “help, wat een gedoe en¬† wat doe ik mezelf toch aan?!”

Want heus maak je geen illusies; ons huis ziet er na weken zoals hierboven beschreven – en met een schoonmaakster die sinds december ziek is – niet helem√°√°l zo uit als op de foto’s. En dat is dan een pittig understatement. Dus vloog ik afgelopen weekend als een malle met de stofzuiger, dweil, natte lappen, sponzen en emmers vol sop door het huis, schoof met spullen heen en weer, keerde de keuken binnenstebuiten, kieperde de grootste rotzooi achter deuren, in dozen, kasten, manden, de wasmachine, zakken voor de kringkoop en de grijze container, deed de inmiddels flink verpieterde narcissen – ze stonden w√©l twee weken! –¬† in de groene kliko, vulde de potjes, vazen en bakjes met voorjaarsbollen en de vazen met tulpen en hyacinten. Zo, dat schoont lekker op.

Spring fever!

Lots of daffodils & a little bit of spring

Vanochtend plukte ik een kleurig boeket bij elkaar bij mijn lievelingsbloemist en kon enkele potjes met lentebollen (gele narcissen, witte druifjes en roze hyacinten) niet weerstaan. Het voorjaar is veruit mijn favoriete seizoen en ik kan – alvast – wel een klein beetje lente gebruiken.

Dat voelde mijn bloemist – hij is niet voor niets mijn lievelings¬† – klaarblijkelijk voortreffelijk aan want hij bracht een tray met 10 bakjes bloeiende narcissen achter mij aan naar mijn auto en zette ze in de kofferbak. “Hier,¬† neem maar mee!”, luidde zijn begeleidende tekst. Och,¬† wat een heerlijk cadeautje. Ik kan van zoiets z√≥ ontzettend blij worden. Dikke dank je wel voor deze tray vol lente Piet!

En wat doe je dan met 10 potjes bloeiende T√™te √† T√™te narcissen? Ik knipte bij vijf van de potjes de bloemen net boven de bol af en vulde daarmee zo goed als alle vaasjes, vazen en flessen – en alles wat daar op lijkt –¬† die ik hier in huis kon vinden. Drie potjes deed ik bij elkaar in de Chinese schaal en er belandden twee potjes ieder in een eigen vaas. Kijk nou: ik kreeg de lente cadeau, wat fijn!

De afgeknipte bollen gaan binnenkort de tuin in en mogen ter zijner tijd het volgende voorjaar aankondigen. Lang leve de lente!

– Spring as a gift