Circus

Ik ben dol op kleurrijke, geometrische prints. Op mijn tienerkamer plakte mijn vader volgens een door mij nauwkeurig opgesteld plan gekleurd gestreept behang op de muur en in mijn studentenkamer moest en zou de hoes ‘Kullavik rood¬†om mijn Klippan bank. Ik zag deze bekleding in het tv-programma Countdown, was op slag verliefd op de print en spaarde er tijden voor. De bank en de hoes verhuisden flink wat keren met mij mee en waren het middelpunt van menig woonkamer (totdat de poes de bekleding compleet kapot krabde en de hoes uit de collectie bleek).

Het behang ‘Circus’ van Cole and Son valt wat mij betreft in diezelfde categorie. Ik zag dit behang in oktober 21013 voor het eerst op de ‘Eigen huis en interieur woonbeurs’ en was zwaar onder de indruk van de combinatie van kleuren en vormen. Sindsdien zit het in mijn hoofd, heb ik een ‘Circus’ board op Pinterest, Google ik met grote regelmaat ‘Circus Cole and Son sale’ (helaas), plaatste ik het behang menig maal met het grootste gemak in mijn digitale winkelmandje om vervolgens weer op het zwarte kruisje in het rode rondje te klikken en spaarde ondertussen stevig door.

Ergens op een mooie avond in oktober, zo rond mijn verjaardag, besloot ik dat het behang van ons moest worden en bestelde ik het – toch met een klein beetje korting en scherp geprijsd – bij een van mijn favoriete winkels.¬†En zo pimpten we in de kerstvakantie niet alleen de kamer van Silvijn, ook onze slaapkamer¬†onderging een aardige metamorfose ¬†‚Üźals je via de laatste link naar beneden scrolt, kom je ‘before foto’s’ van onze slaapkamer tegen.

 

We plakten het Circus behang van 3,15 bij 3,15 meter, bestaande uit 6 lange banen, op de evenzo grote ruimte op de muur achter ons bed (dat we ooit vast in een flinke vlaag van verstandsverbijstering kochten, want: zwàrt?). In het  echt bleek het behang nog mooier dan op de plaatjes, wat een feestje. Ik vind het bijna zonde om het bed er tegenaan te plaatsen. Het bed dat ik uiteindelijk ontdeed van de professorische witte hoezen omdat ik, vrij verrassend, de oorspronkelijk zwarte bekleding beter vind matchen met het behang.

Lampjes in ‘Striking Orange’, een dekbedovertrek van gewassen katoen in paars met contrasterende roestrode kussens, groene, heerlijk zachte vloerkleedjes, okerkleurige bloempotjes met vrolijke plantjes en de kleine aap maken het circus compleet.

My circus, my monkey. ūüėČ

*Unthought known

Ik was vorig jaar (2016) op de Vtwonen & designbeurs flink onder de indruk van de kinderkamer¬† in het Vtwonenhuis. En hoewel in die kamer de kleuren zwart en donkergrijs (helemaal niet mijn kleuren) overheersen, kon ik er maar geen genoeg van krijgen. Ik viel vooral als een blok voor de muren met daarop het melkwegstelsel getekend (herkende ik daar de tekeningen van Marco Stoker?) en ook voor het idee de prachtige platen uit het Grote Dierenboek als posters aan de muur op te hangen en voor de combinatie van grijs, zwart, oker en hout. ¬†Eigenlijk vond ik alles mooi.¬†Toen Silvijn vorig jaar in de kerstvakantie een nieuw bed kreeg, greep ik mijn kans en pimpte – niet zonder slag of stoot overigens – een witte muur,¬†ge√Įnspireerd door wat ik zag in DE kinderkamer, met dierenplaten¬†kijk maar.

In de afgelopen kerstvakantie ontdekte ik al Googelend – ik ging stiekem weer even naar plaatjes van DE kamer kijken – dat de muur met het ruimtepatroon in de vorm van behang verkrijgbaar is (!). Mijn hart maakte flink wat sprongetjes. Ik sliep er een nachtje vrij slecht over, bedacht ondertussen een plan (want ja, waar plak ik dit behang van 3 bij 3 meter in een kamer met geen enkele blinde rechte muur) en de volgende ochtend vroeg was het behang, uiteraard na goedkeuring van Silvijn, – en mazzel, met fikse korting – van ons.

In de tweede week van de kerstvakantie haalde ik samen met Silvijn de dierenplaten en maskers van de witte muur waarna we daar volgens plan het uit 6 banen bestaande space behang opplakten.

Als je goed kijkt, zie je dat we een dikke meter tekort kwamen om er de muur volledig mee te kunnen vullen. Ik deed een poging dit op te lossen door boven de witte deur en aan de rechterkant Рtegen de stenen muur Рeen strook zwart krijtbord behang te plakken. Hierop tekende ik met een wit krijtje het patroon van het space behang door/over. Jammer dat de kleur nèt niet helemaal matcht (het space behang is stiekem diep donkerblauw). Dat schreeuwt dan om een plan B. En dat kan niets anders zijn dan de gele neon lamp van Qazqa/Zilverblauw die ik precies op de overgang van de verschillende behangetjes ophing.  En bliksem: het kleurverschil valt nauwelijks meer op.

*Feel the air up above
Oh, pool of blue sky
Fill the air up with love
All black with starlight

Feel the sky blanket you
With gems and rhinestones
See the path cut by the moon
For you to walk on

Unthought known, Pearl Jam

A big bunch of spring

Zaterdag deed ik een dagje Groningen met een vriendinnetje. Ik keek uit naar de bloemenkramen op de markt en hoopte op mijn lievelings voorjaarsbloeiers.

En ja hoor, mijn meest fijne buit van de dag was een flinke bos ranonkels in alle kleuren van de regenboog. Een dik bos gekleurde lente voor maar 5 euro, wat kan ik daar blij van worden

.De bloemenverkoper gaf overigens de tip de ranonkels ‘hoog in de vaas’ te zetten. Bij doorvragen bleek dat je de bloemen van de ranonkels dan net boven de vaas uit moet laat komen. De stengels van de Ranonkel zijn vrij kwetsbaar en kunnen de relatief zware bloem niet altijd dragen waardoor ze knakken. Door de ranonkels hoog in de vaas te zetten, bescherm je de stelen en blijven de bloemen het langst (rechtop) staan.

My blue-eyed boy

My blue-eyed boy

When you hold my hand in yours there is wonder written on your face. I’d love to live inside your heart because it is a wonderful place.¬†Blue-eyed boy, let your hair hang down. Let the colors of your soul spill out for everyone to see. In a world of black and white and gray you make something beautiful every day. I can’t think of a better way to spend the time I have. So I’ll spend it with you, my blue-eyed boy. I’ll march right along to your beat. The rhythm of your spirit makes me feel much more alive. There’s wisdom in the way you speak and I see “I love you” in your eyes.